Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2020, 21:00

Niški komunalci oprali spomenik sestrama Baković

Spomenik sestrama Baković u Nišu, koji je jutros osvanuo ofarban plavom bojom, radnici niškog javno-komunalnog preduzeća "Mediana" uspeli su da u toku dana operu.

Oni su sa spomenika takođe uklonili slova koja su još ranije bila ispisana crnim grafitom.

Spomenik partizanskim herojima Rajki i Zdenki Baković u istoimenoj ulici nadomak parka "Čair", jedan je od svega pet spomenika u Nišu posvećen ženama.

Spomenik je bio oskrnavljen i 2011. godine kada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su pripadnici organizacije "Srbska akcija" preko bisti postavili crne kese i anti-komunističke parole.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski osudila je skrnavljenje tog spomenika, ali i biletarnice kod Ćele-kule koja je navijačkim porukama išarana minulog vikenda.

Sotirovski je najavila da će kod svih spomenika i istorijskih zgrada u Nišu uskoro biti postavljene kamere, kako bi ovakvi vandalizmi bili sprečeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.