Izvor: Medijski istraživački centar, 09.Avg.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški funkcioneri bez prigodnih poklona

Gradski funkcioneri Niša tokom  prošle godine nisu dobili ni jedan prigodni poklon tokom zvaničnih poseta ili prijema, proističe iz Kataloga primljenih poklona funkcionera objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.
U katalogu na sajtu agencije ne nalazi se ni jedno ime niških funkcionera, dok su poklone prijavili beogradski gradonačelnik, funkcioneri Paraćina, Knjaževca, Vršca ali i direktori nekoliko beogradskih škola i gimnazija.
Prema Zakonu o agenciji, funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << su dužni da protokolarni poklon predaju organu nadležnom za postupanje sa imovinom u javnoj svojini osim ako vrednost poklona ne prelazi pet odsto prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji.
Funkcioner ne sme da zadrži prigodni poklon čija vrednost prelazi pet odsto prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa, odnosno prigodne poklone primljene u toku kalendarske godine čija ukupna vrednost prelazi iznos od jedne prosečne mesečne zarade.
Predsednik Srbije Boris Tadić je srpski zvaničnik sa najviše dobijenih poklona u 2010. godine koji su evidentirani u Katalogu primljenih poklona finkcionera objavljenom na
sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.
Među 'prigodnim i protokolarnim' poklonima koje su predsednik, premijer, ministri i drugi političari dobijali su umetničke slike, ikone, knjige, monografije, razni ukrasi, posude, tacne, makete, alkoholna pića ali i satovi, ćilimi, kravate pa i pozlaćeni nakit.
Prema Katalogu koji se nalazi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, najviše poklona preko 130 dobio je predsednik Srbije Boris Tadić.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.