Niška Opština Medijana uniformisala prvake

Izvor: RTS, 24.Sep.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška Opština Medijana uniformisala prvake

Iako je preporuka da se đačke uniforme nose, one nisu obavezne i odluku o tome da li će se nositi donose roditelji i đaci. Prvaci osnovnih škola na teritoriji niške gradske opštine Medijana ipak su uniformisani, a jednoobrazne uniforme, koje su danas predstavljene, dar su opštine.
Prvaci svih 10 osnovnih škola na teritoriji GO Medijana u Nišu - u školskim klupama u identičnim plavim uniformama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje rado oblače.

"Moderno je i sviđa mi se to što smo svi isto obučeni." 
"Više mi se sviđa prsluk, kad izlazimo napolje da nas ne udare kola."
"Volim što smo isto obučeni zato što smo svi drugari."
Ideja je, kažu u školama, da se kod dece ističu razlike u znanju i učenju, a nikako socijalne razlike.
"Uniforme su dobra ideja, i iskustva od prošle godine pokazuju da uniforme brišu te različitosti i pomažu deci da se socijalizuju i budu deo jedne velike ekipe", kaže Nataša Koderman, direktor OŠ „Dr Zoran Đinđić" Niš.
Većina roditelja ovu akciju podržava:
"Da budu svi isti, i lakše je i roditeljima i deci."
"Mislim da bi trebalo sve škole to da praktikuju."
"Iz praktičnih razloga-vidi se tačno kojoj školi pripadaju."
Uniformu koju čine majica dugih i majica kratkih rukava sa imenom škole i znakom opštine, i fluorescentni prsluk kako bi se bezbednije kretali do škole, opština Medijana drugu godinu zaredom poklanja prvacima u svim osnovnim školama u toj opštini, a ove godine ih je 1120.
"Naša namera je da se smanje eventualne materijalne razlike između dece i da se oni bolje osećaju u đačkim uniformama koje su istovetne, i roditelji su zadovoljni", kažu Nebojša Kocić, preds. GO Medijana.
Đačke uniforme prisutne su i u većini škola u ostalim niškim gradskim opštinama, a u OŠ „Radoje Domanović" uniforme nose i nastavnici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Svi jednaki u klupama: Uniforme na poklon od najveće gradske opštine

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Sep.2019

I prvaci iz preostalih pet osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana dobili su uniforme. Obučeni u plave majice i narandžaste prsluke okupili su se u Osnovnoj školi Učitelj Tasa, u pratnji svojih učitelja i učiteljica, ali i direktora škola. Došli su iz osnovnih škola Ratko Vukićević,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.