Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišani od BiH zatražio priznavanje Kosova

SARAJEVO - Predsjednik Albanije Bujar Nišani zatražio je danas u Sarajevu od članova Predsjedništva BiH da preispitaju mogućnost revizije stava BiH u vezi sa eventualnim priznavanjem samoproglašenog Kosova i dokumenata kosovskih građana.

"Vjerujem da bi to bio dobar korak i za Kosovo i za cijeli region", rekao je Nišani na konferenciji za novinare nakon sastanka u Predsjedništvu BiH.

On samtra da su ta dva pitanja u interesu BiH i samoproglašenog Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Podijelio sam svoj stav sa članovima Predsjedništva BiH jer je moja želja da BiH prizna Kosovo. Mislim da je to i realnost", naveo je Nišani.

Nišani je ocijenio da to priznanje "nije nikakav atak na neku drugu zemlju, nego doprinos stabilnosti i saradnji u regionu".

Prema njegovim riječima, zahtjev da BiH prizna samoproglašeno Kosovo i kosovska dokumenta jeste recipročan interes.

On je rekao da ovo pitanje ima i svoju unutrašnju dimenziju, a to je pravo na slobodno kretanje, uključujući i ekonomski razvoj.

"Drago mi je da sam naišao na veliko razumijevanje i dobru volju članova Predsjedništva BiH", poručio je Nišani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Albanije: BiH da prizna Kosovo!

Izvor: Mondo, 24.Feb.2016

Predsednik Albanije Bujar Nišani zatražio je danas u Sarajevu od Predsedništva BiH da preispita mogućnost revizije stava oko eventualnog priznavanja samoproglašenog Kosova i dokumenata kosovskih građana...Foto: Anadolija/Mustafa Öztürk.."Verujem da bi to bio dobar korak i za Kosovo i za ceo region",...

Nastavak na Mondo...

Albanija Bosni: Razmislite o priznavanju Kosova

Izvor: B92, 24.Feb.2016

Sarajevo -- Predsednik Albanije Bujar Nišani izjavio je da je od Predsedništva BiH zatražio da preispitaju mogućnost revizije stava BiH u vezi sa priznavanjem Kosova..."Verujem da bi to bio dobar korak i za Kosovo i za ceo region", rekao je Nišani u Sarajevu na konferenciji za novinare posle sastanka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.