Nisam organizovao pljačku veka

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam organizovao pljačku veka"

Beograd -- Uroš Petrović, označen kao organizator "pljačke veka", rekao pred Višim sudom da nije kriv i da je tog dana bio na lekarskom pregledu, pišu "Novosti".

Petrović, označen kao organizator grupe koja je 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ulici presrela vozilo firme "Sekuritas servis" i otela oko 800.000 evra, tvrdio je u sredu pred Višim sudom u Beogradu da nije kriv i da je tog dana bio na lekarskom pregledu u KBC "Bežanijska kosa".

Petrović je posle godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana bekstva, početkom ovog meseca uhapšen na Zlatiboru. Istog dana u Novom Sadu lisice na ruke stavljene su i Nenadu Kurilu, kome se na teret stavlja da je učestvovao u ovom razbojništvu.

"Nisam učestvovao u pljački. Ja nisam kriminalac, život mi je uništen. Mediji su od mene napravili naslednika Dušana Spasojevića. U bekstvu sam bio jer sam se plašio za svoj i život svoje porodice", kroz suze je navodno govorio Petrović.

Optuženi je kazao da mu je supruga ispričala da su tokom njegovog bekstva u kuću dolazili neki ljudi koji su se predstavljali kao inspektori. Interesovali su se gde je on, i gde je opljačkani novac.

"Siguran sam da to nisu bili inspektori već kriminalci. Pretili su i mom tastu i to policajci, koji su mu kazali da će me ubiti gde god da me nađu", rekao je Petrović.

Pored Petrovića i Kurila optužnica je podignuta i protiv Novice Eleka, Bogdana Restovića, Milana Mrvića, Ivana Jureka, Miloša Markovića, Petra Obradovića, Borisa Polića, Nenada Grčića i Senada Denaija. Optuženi Aleksandar Bulajić je još u bekstvu.

Prema tvrdnjama tužilaštva, oni su na početku Ustaničke ulice presreli dva vozila firme "Sekuritas". Kundakom puške razbili su staklo na njihovim vozilima i naredili radnicima da im predaju pištolje. Zatim su uzeli pet vreća sa parama i pobegli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.