Niš: nastavak izgradnje studentskog doma

Izvor: RTS, 02.Mar.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: nastavak izgradnje studentskog doma

Ovog proleća u Nišu bi trebalo da bude nastavljena izgradnja studentskog doma kod Tehničkih fakulteta, koja je počela pre tačno 10 godina.
Iz Studentskog centra, potvrđeno je, da je sa Ministarstvom prosvetetom dogovereno da se ovog proleća nastave radovi, novac je obezbeđen i narednih nedelja će biti raspisan tender. Za dva meseca se očekuje početak radova.
 
Inače, gradnja studentskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doma je počela 2009. i trebalo je da bude završena 2012. godine. Zbog probelma. koji su bili pre svega zbog finansijske prirode između izvođača radova i investitora, poslednji zabeleženi radovi bili su 2014. 
Studentski dom je izgrađen do šestog, a planom je predviđeno jedanaest spratova i 400 novih mesta za studente.
Zbog dužine gradnje studenti su sumnjičavi ali ima i onih koji se nadaju da će ove godine biti nastavljeni radovi što bi podiglo studentski standard.
U četiri paviljona, gde sada borave studenti, trenutno ima mesta za 938 studenata, novih 400 mesta će za 40 odsto povećati smeštajne kapacitete. Inače na konkurs za smeštaj se javi i do dve ipo hiljade studenata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.