Niš:Zašto je starici isečena struja

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš:Zašto je starici isečena struja

Niš -- Radnici niške Elektrodistribucije isključili su struju Zorki Stanković, nepokretnoj i dementnoj starici, iako je redovno izmirivala sve račune.

Pregledom strujomera i plombi utvrđeno je da je "krala" struju.

Sedamdesetogodišnja Biserka, koja neguje nepokretnu staricu, kaže da niko nije dirao plombe i da ne zna na koji način su oštećene. Ona nam priča kako je molila da struja ne iseče, ali struje u kući u kojoj živi nepokretna starica nema od 11. juna. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Biserka nam priča da zbog toga ne može da okupa sedamdesetčetvorogodišnju Zorku Stanković i ne može ništa da joj skuva. Zorka je udovica 20 godina, sin živi u inostranstvu i nije dolazio 4 godine. Poslednjih nekoliko meseci ne može da se kreće. Bez pomoći komšije, koji im je pozajmio strujni priključak, bile bi u potpunom mraku.

U distribuciji su im rekli da za ponovno priključenje mora da se plati 200 hiljada dinara. Baka Zorka nema taj novac, a sin u inostranstvu živi od socijalne pomoći. Predsednik opštine Palilula Boban Džunić rekao je da će opština, na čijoj teritoriji Zorka živi, pokušati da pomogne.

U odgovoru niške Elektrodistribucije navodi se da ni Uredba o energetski zaštićenom kupcu ne predviđa "zaštitu od obustave", već samo povlastice za socijalne kategorije koje ispunjavaju uslove da malo troše i redovno

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.