Niš: Sklonjeni bilbordi BG na vodi

Izvor: B92, 04.Jul.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Sklonjeni bilbordi BG na vodi

Niš -- Dva bilborda u Nišu, na kojima je bio plakat "Slavimo Beograd" koji reklamira projekat "Beograd na vodi", uklonjena su posle tri dana.

Postavljanje bilborda je izazvalo burne reakcije Nišlija na društvenim mrežama, kao i brojne osvrte lokalnih i nacionalnih medija. Umesto njih su plakati za pomoć za dečje selo.

Nema informacija o tome da li je unapred bilo predviđeno da kampanja "Beograda na vodi", koji gradi preduzeće "Igl hils" iz UAE, traje tri dana ili je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uklanjanje bilborda izazvano nezadovoljstvom građana.

Bilbordi sa reklamama "Beograda na vodi" naišli su na kritiku niške javnosti, pogotovu na društvenim mrežama, koje su od ponedeljka pune komentara koji ukazuju na neravnomerni razvoj Srbije i siromaštvo na jugu države.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je reagujući na nezadovoljstvo svojih sugrađana izazvano tom kampanjom u izjavi za lokalne medije kazao da ne razume to nezadovoljstvo i da mu bilbordi ne smetaju jer "Beograd na vodi" može da koristi celoj Srbiji.

Bilborde je prokomentarisao i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, koji je u Kažiprstu B92 rekao da smatra da Srbija treba da se ravnomerno razvija i da je pitanje o tim bilbordima za ljude koji rade marketing, a ne za predstavnike Vlade.

"Zar zaista mislite da je Vučić nekome naredio da postavlja te bilborde?", rekao je Dačić.

Na sajtu "Južne vesti" u anketi sa pitanjem "Da li vam smetaju bilbordi 'Slavimo Beograd u Nišu" od ukupno 3.772 glasa, čak 3.313 je izabralo odgovor "da".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.