Nintendo pravi video igru za odvikavanje od pušenja

Izvor: Blic, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nintendo pravi video igru za odvikavanje od pušenja

Kompanija Nintendo napraviće novu video igru za odvikavanje od pušenja, a zasnivaće se na metodi Britanca Alena Kara, zahvaljujući kojoj je više od 10 miliona pušača zauvek ostavilo cigarete.



Video igra, koju su osmislili Ubisoft i Nintendo DS, biće puštena u prodaju u novembru 2008. godine, navodi se u saopštenju kompanije.

U interaktivnoj igri pušači će unositi detalje o svojoj navici i birati trenera koji će im pomoći da primene metodu Kar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Pušači mogu potpuno da se prepuste igri tokom koje će shvatiti da se zabavljaju dok ostavljaju pušenje", rekao je potpredsednik Ubisofta Kristijan Salomon.

Alen Kar, nekadašnji računovođa, zaradio je bogatstvo 1983. godine na svojim priručnicima i klinikama za odvikavanje od pušenja, zasnovane na metodi nazvanoj "Laki način".

Kar, strastveni pušač koji je ostavio cigarete kao 40-godišnjak, umro je 2006. godine u 72. godini od raka pluća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.