Nina Radovanović: Boks je kao umetnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 15:50

Nina Radovanović: Boks je kao umetnost

Boks je nadahnut sport, može se porediti sa umetnošću, daje vam prostor da nametnete svoj stil, da se ljudi identifikuju sa vama i postanete idol mladima, izjavila je najbolja srpska boksera Nina Radovanović.

Prva Srpkinja koja je učestvovala na Olimpijskim igrama gostujući u jutarnjem programu televizije K1 istakla je da je kao najiskusnija veoma srećna što vidi da ženski boks dobija prostor u javnosti.

"Imali smo sjajan nastup na turniru u Debrecinu, prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao reprezentacija, osvojili smo pet medalja. Moja misija je da činim nešto na popularizaciji ženskog boksa. Volela bih da u budućnosti beležimo što bolje rezultate, ali i da se izjednačimo sa muškarcima, da skinemo kacige tokom borbe. Smatram da je i kvalitet postao veoma sličan, mislim da ženski boks to zaslužuje", izjavila je Radovanović.

Ona jer dodala da posle plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju želi da donese Srbiji medalju na nekom velikom takmičenju.

"Imamo veliki potencijal, verujem da mogu do medalje. Kroz profi boks sam se ostvarila, osvojila tri titule, u mečevima na 10 rundi, sada mi ostaje da kvalitet koji imam prenesem na olimpijski boks i donesem medalju. Nadam se već na Svetskom prvenstvu u Turskoj u maju", istakla je najbolja srpska bokserka.

Radovanovićeva je osvojila zlatne medalje na poslednja tri turnira - u Loznici, Zagrebu i Debrecinu, a sada je očekuje nastup na prestižnom turniru u Sofiji.

Ove godine, sem sa Svetskog prvenstva, pokušaće da donese medalju Srbiji i na Mediteranskim igrama i Evropskom šampionatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nina Radovanović: Za mene je boks umetnost, a moja misija da se izjednačimo s muškarcima

Izvor: Luftika.rs, 16.Feb.2022

Prva Srpkinja u istoriji Olimpijskih igara koja se takmičila u boksu, Nina Radovanović, istakla je u „Uranku“ na K1 televiziji da je kao najiskusnija veoma srećna što vidi da ženski boks dobija prostor u javnosti, Pored toga, Nina je pričala i o svojim utiscima povodom pet osvojenih medalja...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.