Nikolić: Vanredna situacija dok traje obnova

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vanredna situacija dok traje obnova

Svilajnac - Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da je u Srbiji vanredna situacija ukinuta kao znak opasnosti, ali da je država u vanrednoj situaciji dok god ne bude obnovljena i poslednja kuća oštećena poplavom.

Nikolić je, prilikom obilaska oštećenog vrtića u Svilajncu, građanima poručio da ne misle da je nevolja prošla i apelovao na njihovu solidarnost u predstojećem periodu.

- Sada nam je više nego ikada potrebna solidarnost. Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ispoljeno prvih dana bilo je nesebično žrtvovanje. Danas je druga vrsta humanosti na delu, danas je na delu solidarnost kako ne bismo pali u zaborav. Ja žurim sa donatorskom konferencijom zato što bismo mogli da padnemo u zaborav, jer svakoga dana se u svetu desi nešto što našu tragediju u očima drugoga čini manjom - rekao je Nikolić.

Vlada bi trebalo da ubrza procedure

Predsednik je apelovao i na Vladu Srbije da procedure prilagodi situaciji u kojoj se Srbija nalazi, kako bi rekonstrukcija kuća i javnih objekata mogla da se realizuje bez ikakvih blokada.

- Teško da će u ovo obdanište deca da se vrate brzo ako ne preduzmemo hitne i vanredne mere i ako se vlada ne izjasni da u ovoj situaciji neke procedure predvidjene za redovnu situaciju treba na neki način izbeći. Ako bi se ovo smatralo normalnom adaptacijom, ne verujem da bismo u decembru ovde imali dece, jer dovoljno je da jedan ponuđač obori tender da biste čekali iduću godinu. To je nazamislivo - objasnio je Nikolić.

Obilazak svih poplavljenih mesta

Prema njegovim rečima, vreme je da Vlada donese odluku kako se ulazi u rekonstrukciju objekata posle poplave.

Predsednik je rekao da će nastojati da obiđe svako mesto postradalo u poplavama kako bi se iz prve ruke obavestio o razmerama štete i katastrofe, i kako bi sa terena apelovao na čitav svet da se Srbiji pruži što veća pomoć.

Nakon današnje posete Svilajncu i Paraćinu, Nikolić je najavio da će do kraja nedelje obići i Kraljevo.

On je istakao i da će i Fondacija "Dragica Nikolić" nastojati da izgradi u svakom

poplavljenom mestu makar jednu kuću za porodice sa decom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Vanredna situacija dok traje obnova

Izvor: Akter, 04.Jun.2014

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da jedržava u vanrednoj situaciji dok god ne bude obnovljena i poslednja kuća oštećena poplavom

Nastavak na Akter...

Nikolić: Srbija u vanrednoj situaciji dok se sve ne obnovi

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će vanredna situacija u zemlji potrajati sve dok se ne obnovi i poslednji objekat koji je oštećen tokom nedavnih poplava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.