Izvor: S media, 17.Apr.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: U EU ne bez Kosova i Metohije

Predsednik Srpske napredne stranke i kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima Tomislav Nikolić izjavio je danas da nije protiv Evropske unije, ali da na to neće pristati ukoliko je uslov da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

"Ako nam EU postavi zahtev da priznamo nezavisnost dela Srbije, ja to lično neću prihvatiti i napustiću politiku. To bi bilo isto kao kad bi od mene tražili da im dam >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Zaječar ili neki drugi naš grad", rekao je Nikolić na predizbornom skupu u Zaječaru.

Ljajić: Ne dozvolimo da od ovih izbora pravimo cirkus

Koštunica: Na Đurđevdan se ukazuju dva puta (VIDEO)

Ðilas: Nastavak infrastrukturnih ulaganja u Kaluđericu

Nikolić se osvrnuo i na položaj seljaka i rekao da je njihov položaj težak, da se "sve slomi na seljaku, koji radi dve smene, pod otvorenim nebom i koji je zadovoljan ukoliko mu bilans pokaže nulu, da ne mora da dodaje".

"Što mu država ne pomogne nego mu preti uvozom ukoliko podigne cene i to iz onih zemalja koje pomažu poljoprivrednicima", upitao je lider naprednjaka i dodao da je "aktuelna vlast u Srbiji, uz pomoć kriminalaca, rasprodala sve što je nasledila".

Zbog toga su, rekao je, ovi izbori prilika za promene i stvaranje boljih uslova za život.

"Kažu, ako pobedi Toma, imaćete rat. Da, povešću rat, ali protiv siromaštva i kriminala", rekao je Nikolić i pozvao siromašne, nezadovoljne i nezaposlene da glasaju za SNS, jer je, kako tvrdi, reč o političkoj opciji koja može da probudi sada "zaspalu i propalu Srbiju", koja je ostala bez ljudi, fabrika i imanja.

Nikolić je danas posetio i opštine Sokobanja, Boljevac i Knjaževac, a pre skupa na Trgu oslobođenja u Zaječaru, razgovarao je sa radnicima i rukovodstvom fabrike "Gumoplast" u Zaječaru, gde je istakao da su mala i srednja preduzeća izuzetno značajna za razvoj Srbije.

(Tanjug, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.