Nikolić: Srbija neće u EU po svaku cenu

Izvor: Press, 12.Mar.2013, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija neće u EU po svaku cenu

"Do sada se možda činilo da je Srbija spremna da učini sve da postane članica EU. I onda je apetit svih porastao. Danas kažem da ima stvari koje Srbija nije spremna da učini, čak iako je cena članstvo u EU", kazao je Nikolić koji je u dvodnevnoj poseti Belorusiji.

Nikolić je istakao da Srbije ima veliku želju da se pridruži EU I da će učiniti sve što jedna suverena, samostalna, ponosna država može da uradi. "Ali, niko ne može da diktira ko su naši prijatelji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Verujemo da je Belorusija jedna od naših najvećih prijatelja", prenela je Nikolićevu izjavu beloruska agencija BelTa.

"Srbija nastoji da postane članica EU. Ispunjavamo sve zahteve Saveta EU, koji su normalni za svaku zemlju", kazao je Nikolić i dodao da Srbija ima problem u vezi s Kosovom.

"Predali smo ga Ujedinjenim nacijama dok su ga one postepeno prenosile u ruke Albanaca, iz godine u godinu", kazao je predsednik Srbije.

Nikolić je zahvalio Belorusiji zbog "podrške suverenitetu I teritorijalnom integritetu Srbije", a Lukašenku zbog "hrabrosti da poseti Srbiju za vreme bombardovanja 1999. godine" i uručio mu
odlikovanje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Nećemo u EU po svaku cenu

Izvor: Mondo, 12.Mar.2013

Srbija neće po svaku cenu nastojati da postane članica Evropske unije, rekao je danas predsednik Tomislav Nikolić tokom razgovora s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku, koga je danas odlikovao..."Do sada se možda činilo da je Srbija spremna da učini sve da postane članica...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.