Nikolić: Situacija u BiH se ubrzano pogoršava

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Situacija u BiH se ubrzano pogoršava

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da se situacija u BiH "ubrzano pogoršava" zbog pojedinih političara koji iz uskogrudih interesa podstiču tenzije među narodima.

Nikolić je u razgovoru sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem rekao da Srbija već godinama ulaže velike napore da očuva stabilnost regiona, ali da nema uvek punu podršku susednih zemalja, saopštila je pres služba predsednika.

"Često pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << političari, zarad uskogrudih a kratkoročnih političkih benefita, podstiču tenzije među narodima koji žive u regionu, i na taj način nanose ogromnu štetu procesu pomirenja među građanima i državama. Ovo se posebno odnosi na BiH u kojoj se stanje ubrzano pogoršava", rekao je Nikolić.

Ivanić je rekao da istupi poglavara islamske verske zajednice i katoličke crkve u BiH, kao i retorika političara iz Federacije BiH, vraćaju građane u rane devedesete godine, što ugrožava mir i stabilnost i stvara nesigurnost, posebno kod pripadnika srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

On je rekao da se iskreno nada da će se BiH vratiti na put ostvarivanja napretka za sve svoje građane i stvaranje mogućnosti za život kao u razvijenim zemljama Evrope.

Nikolić je rekao da Srbija čvrsto insistira da je budućnost celog Balkana u saradnji i stremljenju ka evropskim standardima, ali da su preduslovi te saradnje mir i stabilnost.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.