Nikolić: Ostaje žal, ali ovo tražim!

Izvor: Mondo, 18.Sep.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ostaje žal, ali ovo tražim!

"Ovo je model kako se treba boriti i igrati u svakoj sledećoj utakmici", rekao je trener Partizana posle remija bez golova sa Totenhemom.

Foto: MN Press

Pre utakmice Partizana i Totenhema, mnogi su osvojeni bod crno-belih smatrali premijom, a plašili se poraza srpskog tima, i to ubedljivog.

Međutim, posle 90 minuta muške borbe u Humskoj, mnogi među navijačima crno-belih žale što su se "pevci" izvukli samo sa bodom!

Izuzev prečke na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << utakmice, fudbaleri Totenhema češće su bili ti koji su strepeli za svoj gol. Domaći su uputili čak deset udaraca ka golmanu Loriju! Sa druge strane, Lukač nijednom nije bio prinuđen da interveniše.

Još da je bilo i energije za mirnoću u završnici...

"Partizan je odigrao stvarno dobru utakmicu. Imali smo dva-tri loša minuta i posle njih brzo ušli u ritam koji smo želeli. Kod igrača Partizana bila je prisutna ogromna energija, model kako se treba boriti i igrati u svakoj sledećoj utakmici", počeo je Marko Nikolić svoje izlaganje na konferenciji za medije posle utakmice.

Mnogi navijači Partizana posle meča bili su razočarani što njihov tim nije ostvario pobedu. Po prikazanom je i zaslužio.

"Ostaje žal što nismo pobedili i nagradili sebe i publiku koja je čitavu utakmicu disala istim plućima kao i ekipa. Čak je i statistika na našoj strani. Imamo više šuteva nego oni (10:3). Sve čestitke igračima Partizana, koji su prikazali mnogo toga dobrog. Bili smo izranjavani i povređeni (Živković, Škuletić, Brašanac, Ostojić), sa još dve prinudne izmene na utakmici (Volkov, Ćirković)... Svaka čast", rekao je Nikolić i podvukao da je njegova ekipa za sav trud "nagrađena bodom i podrškom fascinantne publike".

Šef stručnog štaba "Parnog valjka" iznenadio je sve u četvrtak uveče odlukom da na poziciju startnog štopera postavi novajliju i debitanta Lazara Ćirkovića, a da Branka Ilića isturi malo napred, kao zadnjeg veznog.

"Odsustvom povređenih i suspendovanih igrača pokušali smo raznim varijantama da kroz trening nadoknadimo taj nedostatak. Škuletić nam je mnogo nedostajao kod prekida, pa smo visinu dobili ubacivanjem Ćirkovića, talentovanog fudbalera koji poseduje kvalitet za Partizan. Branko Ilić je univerzalac, pametan igrač i može da uradi mnogo toga. Uspeli smo u tome, zaustavili smo Totenhem u ofanzivi, a u drugom poluvremenu smo presingom preuzeli sredinu i bili opasniji", dodao je Nikolić.

Menadžer Totenhema Maurusio Poketino kratko je konstatovao viđeno.

"Neverovatna atmosfera i na terenu i na tribinama. Rezultat je realan. Bili smo bolji prvo, a Partizan drugo poluvreme", objasnio je on.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.