Nikolić: „Mi zaista nismo njeni pacijenti...“

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: „Mi zaista nismo njeni pacijenti...“

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović prekinula je juče sednicu na dve nedelje, na kojoj je trebalo da počne rasprava o Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji sa EU, a prethodila je diskusija poslanika DSS-a, koji su, pozivajući se na povredu Poslovnika, govorili o najavi ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da se vrate povučeni ambasadori u zemlje Evropske unije.

Objašnjavajući razloge za prekid sednice Slavica Đukić-Dejanović rekla je novinarima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je to učinila zbog trodnevnih bezuspešnih pokušaja da Skupština počne sa radom.

- Ocenila sam da je preko potrebno da se poslanici malo odmore da razmisle o tome koliko građanima Srbije znače odluke ove Skupštine. Nadam se da ćemo nakon dvonedeljne pauze doći do jedne korektne rasprave - rekla je Slavica Đukić Dejanović, i zatim dodala:

-U naredne dve nedelje biće sasvim izvesno i kako je rešeno pitanje vlasti u Beogradu. Odluku o prekidu rada Skupštine donela sam samostalno, bez ikakvih konsultacija sa bilo kim.

Miloš Aligrudić, šef poslaničke grupe DSS-a kaže da mu uopšte nije jasno zašto je predsednica Skupštine prekinula sednicu.

- Da li je to znak da je pala vlada i da postoje ozbiljni problemi u vladajućoj koaliciji, da im je potrebno više nedelja da bi se konsultovali i dogovorili o radu - zapitao je Aligrudić.

Kazao je da su poslanici te stranke reagovali na najavu ministra spoljnih poslova, kako bi dokazali svoju tezu o diskontinuitetu državne politike prema Kosovu, da se ta jedna jedina mera iz Akcionog plana povlači „pod pritiskom stranih sila, kojima je stalo da završe posao oko priznanja nezavisnosti Kosova, uvlačeći Srbiju u zamku samopriznanja nezavisnosti Kosova“. Aligrudić je naglasio da postoji „instruirana politika ucena prema Srbiji, kada je reč o pridruživanju EU, ne samo Haškim tribunalom, već i priznanjem nezavisnosti Kosova“.

- Mislili smo da je ova vlada najavila sporu kapitulaciju Srbije, međutim, već juče se videlo da je ta kapitulacija frapantno brza - ispričao je Aligrudić.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, koji je i juče čekao da u Skupštini obrazloži razloge za ratifikaciju dva sporazuma sa EU, utisak je novinara, nije bio iznenađen prekidom sednice.

- Ovo je veoma loš dan za Srbiju i očigledno je da su radikali i narodnjaci odlučili da ruše naše institucije. Jedini način da se to spreči jeste da većina pokuša da sačuva Narodnu skupštinu, tako što ćemo prvo rešiti ono što koči njen rad, a to je pitanje Beograda, a posle toga, uveren sam, brzo ćemo uraditi ono što očekuju naši građani, a to je ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, gasni aranžman sa Ruskom Federacijom i sve zajmove od kojih zavisi kvalitet usluga i putne mreže - rekao je potpredsednik republičke vlade Božidar Đelić.

Upitan da li će novi poslovnik o radu Skupštine biti pisan naredne dve nedelje, potpredsednik vlade je odgovorio da se nada da će Skupština moći da uradi ono za šta su glasali građani Srbije, a glasali su da naša zemlja bude spremna za ulazak u EU krajem 2012. godine.

- To nije moguće uraditi ukoliko nekoliko stotina zakona ne usvojimo. Ukoliko želimo da uđemo u Evropu, ukoliko želimo da gradimo nacionalnu infrastrukturu, ukoliko stvarno želimo da gradimo društvo socijalne odgovornosti moramo imati sve institucije koje rade punom parom. To znači da Narodna skupština ne sme biti talac unutrašnjo-političkih igara. Ova farsa mora biti prekinuta. To, naravno, nije nimalo lako - rekao je Đelić, ne želeći da odgovori na novinarsko pitanje, da li je znao da će predsednica Parlamenta prekinuti sednicu na dve nedelje.

PAPRENO „ZEZANJE“

Jedan dan rada Skupštine Srbije poreske obveznike košta četiri miliona dinara, a do sada je već potrošeno 16 miliona dinara!

- Jedan razlog je da se čeka rasplet događaja oko formiranja organa vlasti u Beogradu i da onima, koji žele da pogaze svoje obećanje, uopšte ne odgovara da se za govornicom Skupštine govori o tome kako je razbijena koalicija u Beogradu, koja je samo tražila sazivanje konstitutivne sednice gradske skupštine - kaže Nikolić.

On smatra da u SPS-u postoje ljudi, koji shvataju da je ovo otišlo predaleko i da povratak ambasadora u države koje su priznale nezavisnost Kosova znači potpuno odustajanje od politike, „koja valjda, još uvek oličava tu stranku i njeno potpuno utapanje u drugačiju ideologiju“.

Prekid sednice Parlamenta koji je inicirala predsednica Nikolić je nazvao necivilizacijskim postupkom.

- Mi zaista nismo njeni pacijenti, pa da može da izriče šta god hoće i kad god hoće - rekao je Nikolić. Dodao je da sednica sigurno neće biti nastavljena u avgustu jer je to dogovor šefova poslaničkih grupa koji Đukić-Dejanović ne može sama da izmeni. Nikolić je naveo i da, ukoliko sednica bude zakazana u avgustu, opet će biti opstrukcije rada.

Šef poslaničke grupe radikala smatra da ambasadori ne bi trebalo da budu vraćeni u zemlje iz kojih su povučeni jer ne vidi šta je to Srbija izgubila dok oni nisu bili u tim zemljama.

Jos uvek samo se ostaje na rekla kazala.Mi smo drzava bez voznog reda.Neka nam je Bog na pomoci,jeri sami smo izgubili svaki osecaj za drzavom,patriotizmu,nacionalnosti.Opsednuti smo nevidenim kukaviclukom,licnim interesima i ne brigom za buducnost Srpske nacije.Sramota.

T a KUCKA je prekinula sednicu zbog hapsenja Radovana Karadzica. Zna ona sasto im sada treba pauza. Lazljiva je i pokvarena do dna!

Za "Zute" smo znali ko ih placa i za koga rade na unistenju srpstva i Srbije. Ni Dacic nije iznenadjenje bezposlena sujetna vucibatina zeljna vlasti.Medjutim iznenadjnje i to ogromno je M.Mrkonjic ispao cisto bezkicmeno nistavilo. Covek hoce da gradi puteve za njemacke i NATO tenkove. No nicija do zore ne gori ako sacuvamo bar mali deo pravih Srba ima nade.

Ako ima Boga i pravde ova gospoja je zadnji put presedavala sa najvisim organom srpske vlasti i jednostavno treba da nestane sa politicke scene Srbije. Neka se bavi poslom sa kojim se i do sada bavila ona je jednostavno zalutala u politiku i ne moze jedna takva osoba da bude presednica jedne najvise istance u drzavi Srbiji. Ona je marionete borisa broza i dacica maceka i jednostavno su zensku izgurali napred da bude kriva za raspad drzave Srbije i njenih svih institucija , koja podlost ovh dvaju juda . Svi na ponovne izbore da isteramo jude sa vlasti i da im sudimo po srpskim zakonima . Orao.

Orao brate,prece ces tadicija da nateras da javno pusi onom gay tipu iz idola,nego li na nove izbore.

Ja im dajem do proleca ajedan pandur mi kaze da sam lud.Kaze covek nece oni novu videti.

Немојте се заваравати.

Србија више неће видети избора. Једина могућност да избора буде је да пре избора буде великог рата, а за тако нешто је све мање и мање могућности. А и да га буде, какво је стање, Срби тај рат губе.

Дакле, заборавите на скоре изборе, а и на изборе уопште.

И немојте бити злобни, не кажем ја ово што то и прижељкујем, напротив, али таква је реална процена. Тужно, али тачно.

Dragi moji SRBI! Tuzno da tuznije ne moze biti,prodadoste i dusu i onda nije cudo sto i Karadzica uhapsiste,SRAMOTA I GREH!!! Bog to nece oprostiti,lako je Rasimu i ostalima nekrstima da vrsljaju ali mislim da ce njemu ALAH i te kako suditi ma da je taj u sprezi sa DJAVOLOM! Umesto da vidamo svoje rane mi ih povredjujemo kao mazohisti a hocemo bolji zivot?? Da li je to siguran put do propadanja nacije koju vode Rasimi,Sulejmani i ostali....Pogledajte na sta nam lici parlament gde sede kompletni prevaranti i profiteri a da ne pominjem preletace iz Cecine i Palmine stranke,Pelevic i Tadicevog CRNOGORCA IZ NIKSICA BOZOVICA!!!!!! Sta oni rade u parlamentu??????? Mafija i dalje na delu.. Zalosno da zalosnije ne moze biti... Daj Boze da bude bolje... Pozdrav za sve cestite ljude u Srbiji.....

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.