Nikola Selaković generalni sekretar predsednika Srbije?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2017, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Selaković generalni sekretar predsednika Srbije?

Prema pisanju dnevnih novina "Blic", Nikola Selaković će biti imenovan za generalnog sekretara u kabinetu novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bivši ministar pravde Nikola Selaković izjavio je nedavno da se "u ovom trenutku" ne opterećuje ambicijama da bude novi premijer ili gradonačelnik Beograda kao i da ne zna da li baš njega Aleksandar Vučić priprema za "svog naslednika".

U intervjuu "Nedeljiku" Selaković je rekao da mu je u ovom trenutku apsolutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prioritet da sebe izgrađuje na intelektualnom, političkom, porodičnom planu.

On kaže da zbog medijskog "kadriranja" da je "Vučićev naslednik" može samo da ima probleme, pre svega od kolega u stranci koji sebe vide na tom mestu i gaje takve ambicije.

- A ja u ovom trenutku nemam takve ambicije. Zašto kažem u ovom trenutku, zato što svako ko se ozbiljno bavi politikom ima velike ambicije - naveo je Selaković ukazujući da ima tek 34 godine i smatra da je ostvario više nego većina njegovih vršnjaka.

Upitan da li je razgovarao sa Vučićem o mogućnosti da ga nasledi na mestu premijera, Selaković je rekao da po bontonu privatni razgovori nisu za javnost.

On smatra da nema toliko dobrih ljudi kao što je Vučić, i da će ko god da dođe na mesto predsednika Vlade biti pod velikim teretom da odgovori izazovima na način kako je to činio Vučić.

- To nije nimalo lako i zahteva da se celim bićem posvetite poslu. S druge strane, novom premijeru će biti lakše nego što je to bilo Vučiću i SNS-u od 2014, zato što Srbija danas ima uređenije finansije, ekonomski je stabilnija, ima trend rasta BDP-a, sa mnogo boljim imidžom zemlje koja je danas prepoznata kao ključ stabilnosti ovog dela Evrope i kojoj poverenje poklanjaju najvažniji lideri i Evrope i sveta - smatra Selaković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.