Niko nema prava da ugrožava rad novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nema prava da ugrožava rad novinara

Ministarstvo kulture i informisanja, povodom danas objavljenih pretnji novinarima smrću pojedinih opozicionih lidera, još jednom podseća na činjenicu da niko nema prava da ugrožava rad novinara i medijskih radnika, da im upućuje uvrede i izriče sankcije bez sudskog postupka i tako ih onemogućava u obavljanju svojih profesionalnih dužnosti.

Takođe, naglašavamo, od velike je važnosti da javnost bude pravovremeno i, pre svega, tačno i nedvosmisleno obaveštena o svim važnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << događajima u zemlji i svetu, ali da se pritom mediji moraju bespogovorno pridržavati svih zakonskih normi kako ne bi ugrozili ničije dostojanstvo, zdravlje, moral i integritet.

Ministarstvo kulture i informisanja ovim putem, baš kao i ranije, osuđuje svaki napad i pritisak na novinare, bez obzira na uređivačku politiku bilo kog glasila, poštujući svu različitost u ostvarivanju tekovina demokratije i vladavine prava.

Podsećamo da je posao novinara da izveštavaju o temama od javnog interesa i značaja, što je zagarantovano Zakonom o javnom informisanju i medijima, a koji je usklađen i harmonizovan sa normama i odgovornošću prema licima o kojima govore.

Najzad, Ministarstvo kulture i informisanja će uvek, kao i do sada, ukazivati na neosnovane atake na državne organe i njihove predstavnike, odnosno na one koji nisu u skladu sa medijskim zakonima i novinarskim kodeksom ponašanja, već su plod neprimerenosti, pristrasnosti i ostrašćenosti, navodi se u saopštenju Ministarstva koje potpisuje državni sekretar Aleksandar Gajović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministartsvo kulture osudilo pretnje novinarima

Izvor: Danas, 10.Jan.2020

Ministarstvo kulture i informisanja je danas osudilo pretnje novinarima smrću pojedinih opozicionih lidera.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.