Niko neće braniti Irineju da dođe u Crnu Goru

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko neće braniti Irineju da dođe u Crnu Goru"

Niko neće sprečavati srpskog patrijarha da dođe u CG na bilo koju svetkovinu koju organizuje SPC, iako to još nije zvanično najavljeno, kažu iz Vlade za TVCG.

"U demokratskoj državi kakva je Crna Gora prava na svetkovine su neprikosnovena, ističu iz Vlade. Navode i da je njihovo pravo i da protestuju uz uslov je da se protesti organizuju po zakonu i bez ugrožavanja prava drugih. Ono što nije niti će biti dozvoljeno je spoljno mešanje u naše unutrašnje prilike, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u naše suvereno pravo da sami i slobodno vodimo spoljnu i unutrašnju politiku", naglašavaju u Vladi.

Ranije je iz Demokratskog fronta najavljeno da će srpski patrijarh doći u Pljevlja, 27. januara na Savin dan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada: Niko neće braniti Irineju da dođe u Crnu Goru

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2020

PODGORICA - Niko neće sprečavati srpskog patrijarha da dođe u Crnu Goru na bilo koju svetkovinu koju organizuje SPC, iako to još nije zvanično najavljeno, kažu iz Vlade Crne Gore za TVCG.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.