Izvor: B92, 08.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko ne zna gde je Mladić"

Novi Sad -- Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da niko ne zna gde je Mladić.

"U ovom trenutku niko, ni u međunarodnoj zajednici, ni u stranim obaveštajnim službama, ni ovde kod nas, ne zna gde se krije Ratko Mladić", rekao je Ljajić za novosadski Dnevnik. On je dodao da je zbog toga "veoma nezahvalno" davati bilo kakva konkretna obećanja o tome kada će Mladić biti uhapšen. Ljajić je poručio da "nema nikakve dileme" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Mladić, ako bude lociran, odmah biti uhapšen.

Prema njegovim rečima, nakon presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, hapšenje Mladića je postala i pravna obaveza Srbije i neizvršenje te obaveze značilo bi dovođenje Srbije u opasnost da se nađe na tapetu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Što se tiče drugog haškog begunca Radovana Karadžića, Ljajić je rekao da "nema nijednog validnog dokaza da se on krije u Srbiji".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.