Niko ne želi novi Černobilj

Izvor: B92, 18.Avg.2022, 19:47

"Niko ne želi novi Černobilj"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da "niko ne želi da svet doživi novi Černobilj".

To je izjavio nakon trilateralnog susreta sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i generalnim sekretarom Ujednjenih nacija Antoniom Guterešom.

Erdogan je u ukrajinskom gradu Lavov izrazio zabrinutost zbog borbi koje se odvijaju u neposrednoj blizini nuklearne elektrane Zaporožje, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turski TRT.

Zelenski je rekao da se dogovorio sa Međunarodnom agencijom za atomsku energije o uslovima i kriterijumima posete njene delegacije Zaporožju, preneo je Rojters.

On je rekao da Rusija treba odmah da povuče svoju vojsku i da prestane da granatira elektranu na jugu Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdoan: Niko ne želi novi Černobilj

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2022

LAVOV - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas nakon trilateralnog susreta sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i generalnim sekretarom Ujednjenih nacija Antoniom Guteresom da "niko ne želi da svijet doživi novi Černobilj".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.