Nijedna strana neće biti proglašena krivom za genocid

Izvor: Danas, 25.Feb.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nijedna strana neće biti proglašena krivom za genocid

Šanse za uspeh hrvatske tužbe pred Međunarodnim sudom pravde praktično su zanemarive, a to se isto odnosi i na protivtužbu. Međunarodni sud je tesnom većinom prihvatio nadležnost, ali je ta nadležnost ograničena na delo genocida. Na taj način je lestvica podignuta previsoko. Nije sporno da je za vreme ratova devedesetih godina bilo teških zločina. Pred Tribunalom je bilo i optužbi i osuda, ali niko nije od strane Tribunala osuđen, pa čak ni optužen za genocid na teritoriji Hrvatske, kaže za Danas Tibor Varadi, profesor međunarodnog prava, o tužbi i protivtužbi Srbije i Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu .

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varadi: Nijedna strana neće biti proglašena krivom za genocid

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2014

Šanse za uspeh hrvatske tužbe pred Međunarodnim sudom pravde praktično su zanemarive, a to se isto odnosi i na protivtužbu, kaže Tibor Varadi, profesor međunarodnog prava, o tužbi i protivtužbi Srbije i Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

VARADI: Nijedna strana neće biti proglašena krivom za genocid

Izvor: Telegraf.rs, 25.Feb.2014

- Ako će zastupnici Srbije i Hrvatske tokom skoro mesec dana, više sati dnevno i jednu i drugu zemlju optuživati za genocid, to sigurno neće doprineti međunacionalnom pomirenju i dobrim odnosima u regionu - izjavio je profesor međunarodnog prava Tibor Varadi

Nastavak na Telegraf.rs...

"Nijedna strana neće biti proglašena krivom"

Izvor: Akter, 26.Feb.2014, 00:56

Šanse za uspeh hrvatske tužbe pred Međunarodnim sudom pravde praktično su zanemarive, a to se isto odnosi i na protivtužbu Srbije, smatra Tibor Varadi, profesor međunarodnog prava

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.