Nije im svejedno: Kimova raketa može do Berlina

Izvor: Mondo, 18.Mar.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije im svejedno: Kimova raketa može do Berlina

Nuklerna raketa Severne Koreje može da dosegne teritoriju Nemačke, upozorava savezna obaveštajna služba.

Foto: RU-RTR Russian Television via AP

Zamenik direktora nemačke Federalne obaveštajne službe (BND), Ole Dil, kazao je pred poslanicima Bundestaga da severnokorejske rakete sada mogu da ponesu nuklearno naoružanje i stignu do Nemačke i centralne Evrope.

Nedeljno izdanje tabloida "Bild" piše da da je Dil, prema rečima neimenovanih učesnika brifinga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na sastanku iza zatvorenih vrata rekao poslanicima da je ovakva procena vojnih mogućnosti Pjongjanga "sigurna".

Kim se sprda sa SAD: "Hvasong 15" poštanske marke

U isto vreme, Dil je poručio da BND razgovore Severne i Južne Koreje vidi kao pozitivan znak, prenosi Sputnjik.

Rojters navodi da iz BND-a nije bilo nikakvih komentara na ovu vest.



Izvor: youtube

Južnokorejska agencija Jonhap javila je danas da je visokorangirani severnokorejski diplomata otišao u Finsku na razgovore sa bivšim zvaničnicima SAD i Južne Koreje.

Ti razgovori se odvijaju u okviru serije diplomatskih susreta koji bi mogli da prethode američko-severnokorejskom samitu na kojem bi učestvovali predsednik SAD Donald Tramp i vođa Severne Koreje Kim Džong Un.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.