Nezavisna komisija o doktoratu Stefanovića

Izvor: Beta, 18.Jun.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisna komisija o doktoratu Stefanovića

BEOGRAD, 18. juna 2014. (Beta) - Senat Univerziteta u Beogradu prihvatio je u sredu inicijativu Filozofskog fakulteta da od Konferencije univerziteta Srbije (KONUS) zatraži formiranje nezavisne komisije za ispitivanje doktorata ministra Nebojše Stefanovića.

Predlog je na inicijativu Filozofskog fakulteta podnelo veće grupacije 10 fakulteta društveno-humanističkih nauka, a nakon rasprave odlučeno je da se, osim KONUS-u, predlog pošalje Ministarstvu prosvete, Savetu za nauku i nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << savetu za visoko obrazovanje.

"Prva adresa je KONUS, jer bi on, po našem mišljenju, mogao da formira nezavisnu komisiju", izjavio je dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević novinarima nakon sednice.

Za inicijativu su glasali svi članovi senata, osim rektora Univerziteta u Beogradu Vladimira Bumbaširevića, koji je bio uzdržan, jer, kako je kazao, "KONUS nije prava adresa za takav zahtev".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prihvaćen zahtev za proveru Stefanovićevog doktorata

Izvor: RTS, 18.Jun.2014

Senat Univerziteta u Beogradu prihvatio je inicijativu 10 fakulteta da od Konferencije univerziteta Srbije (KONUS) zatraži formiranje nezavisne komisije za ispitivanje doktorata ministra Nebojše Stefanovića...Na današnjoj sednici je odlučeno da Senat predloži da se formira komisija koja treba da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.