Neverovatan snimak aurore iz svemira

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan snimak aurore iz svemira

Veoma mali broj ljudi može se pohvaliti time da vidi "severnu polarnu zoru", a tek nekolicina da taj neverovatan spektakl na nebu posmatra - iz svemira. Paolo Nespoli, italijanski astronaut ESA, uspeo je da "uhvati" neverovatan prizor polarne svetlosti u snimku koji je napravio s Međunarodne svemirske stanice.

Na snimku, koji traje 30-ak sekundi, može se videti kako se zelena svetlost kreće po crnoj površini Zemlje.

Polarna svetlost, ili aurora, je svetlenje noćnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << neba, obično u polarnim zonama. Na severu se naziva aurora borealis (lat. Aurora borealis), a kada se javi na Južnom polu aurora australis (lat. aurora australis). Često se upotrebljava i naziv severna zora, zbog utiska koji ostavlja.

Pogledajte ovaj fascinantan prizor:

Izvor: YouTube/ ESA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neverovatan snimak napravljen iz svemira /VIDEO

Izvor: B92, 25.Sep.2017, 08:36

Astronaut Evropske svemirske agencije Paolo Nespoli uspeo je da napravi neverovatan snimak iz svemira...Naime, on je sa Međunarodne svemirske stanice usnimio nesvakidašnji prizor polarne svetlosti...Iako je ovaj prizor mnogima poznat sa Zemlje, ovako nešto nismo u prilici da vidimo...Video-snimak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.