Nevena Adžemović zapalila cigaretu u Skupštini

Izvor: Press, 22.Jul.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevena Adžemović zapalila cigaretu u Skupštini

Demorkate su na kraju skupštinske debate o izmeni Zakona o premeru i katastru, koje je "branio" Velimir Ilić, ministar građevine i lider NS, čiji je Adžemovićeva član, navele da je poslanica NS zapalila nekoliko cigareta u restoranu i time prekršila zakon.

Inače, Adžemovićeva je Tanjugu rekla da je zapalila cigaretu u skupštinskom restoranu, ali da je reč o "cigareti na baterije", a ne o pravoj i da nije prekršila zakon.

"To nisu bile prave cigarete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << već na baterije. Nema razloga da se branim", rekla je ona.

Inače, Aleksandar Senić iz DS je u skupštinskoj sali naglasio da potez Adžemovićeve predstavlja nepoštovanje parlamenta, a zbog toga je kritike uputio i ministru Iliću, jer je, kako je rekao, sedao sa njom za stolom.

Predsedavajuća Vesna Kovač upozorila je poslanika DS da se vrati na temu dnevnog reda i da tako vodi računa o dostojanstvu parlamenta.

I njegov stranački kolega Janko Veselinović je rekao da poslanici moraju da poštuju zakone koje sami donose i da to mora da bude prioritet.

Ministar Ilić je u "odbranu" stranačke koleginice rekao da nije redar i da ne želi da utvrđuje da li je cigareta prava ili električna.

"Ako neko zapali elektronsku cigaretu, treba li da ga snimam", rekao je Ilić tokom debate.

Povredu Poslovnika o radu reklamirao je poslanik kluba Srpske napredne stranke (SNS) Marjan Rističević, koji je naveo da nije tema sednice "ko i gde puši", kao i sa kojim pravom demokrate tvrde da je neko prekršio zakon.

Inače, Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, koji je usvojila Skupština Srbije 2010. godine, zabranjuje pušenje u javnom prevozu, radnom prostoru, kao i državnim institucijama, a Skupštna je bila prva institucija koja je i pre donošenja zakona zabranila pušenje kako bi na taj način bila primer drugima.

Poslanici će aktuelnu sednicu nastaviti u sredu, 24. jula, kada će razmatrati amandmane na Predlog zakona o prekršajima.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.