Neuspeo prvi pokušaj izvlačenja aviona Er Azije

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspeo prvi pokušaj izvlačenja aviona "Er Azije"

Indonežanski spasioci izvukli su danas trup palog aviona "Er Azije" gotovo na površinu vode pre nego što je on opet pao na dno okeana, pošto su se baloni za podizanje izduvali.

Četiri tela su izvučena iz mora gde na desetine ronilaca prkoseći jakoj struji i lošoj vidljivosti nastoje da izvuku 30 metara dugu olupinu, saopštio je šef operacija u Nacionalnoj agenciji za potragu i spasavanje Surjadi Bambang Suprijadi.

Ronioci su došli do trupa prvi put u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i izvukli šest tela, preneo je AP. Ukupno 69 tela izvučeno je do sada iz aviona "Er Azije" koji se srušio 28. decembra u Javansko more sa 162 putnika i članova posade na letu iz Surabaje u Singpur.

Zvaničnici veruju da se još tela nalazi u trupu aviona. "Potrebni su nam dodatni baloni", rekao je Suprijadi nakon današnjeg neuspeha.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.