Neuspeli pokušaj čačanske opozicije da smeni gradske čelnike

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspeli pokušaj čačanske opozicije da smeni gradske čelnike

Pokušaj opozicije u čačanskom parlamentu da se održi redovna sednica, na kojoj bi jedina tačka bila smena gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i predsednika Skupštine grada - nije uspeo.
Pedeset prvo redovno zasedanje gradskog parlamenta nije ni započelo a rasprava je počela polemikom predsedavajućeg Boška Obradovića i sekretara skupštine Ljubodraga Petkovića.

Žučno se polemisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o tome da li je obezbeđen dovoljan broj odbornika za održavanje sednice, zatim da li se radi po poslovniku, a Obradović je zatražio i da obezbeđenje Petkovića udalji, zbog kako je rekao, opstrukcije sednice.
Rasprava je nastavljena i posle kratke pauze. Ipak, prebrojani su i prozvani odbornici, te je utvrđeno da za održavanje sednice nema kvoruma: za rad u lokalnom parlamentu potrebno je prisustvo 38 od 75 odbornika. 
Iako je prethodnih dana bilo najava da će  ovom zasedanju prisustvovati 46 odbornika, danas ih je u sali bilo trideset četvoro. U klupama nije bilo ni predstavnika većinske koalicije.
Šef odborničke grupe Dveri, istakao je da za održavanje današnje sednice nije bilo ni tehničkih uslova, jer nisu bili pripremljeni glasački listići, kutije i paravan, iako je, kako je rekao, na dnevnom redu bilo odlučivanje o smeni gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i predsednika Skupštine grada. Nasuprot njemu, sekretar Skupštine tvrdi da je sve bilo pripremljeno po Statutu i Poslovniku.
Pokušaj da se održi sednica lokalnog parlamenta sa predlogom za smenu vlasti, koju je zakazala grupa od 27 opozicionih odbornika, političke stranke u Čačku danas komentarišu brojnim saopštenjima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Propala smena Ilića

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2016

PROPAO je pokušaj opozicije da na sednici gradskog parlamenta u četvrtak smeni gradonačelnika Vojislava Ilića (NS), njegovog zamenika Radenka Lukovića (SNS) i predsednika Skupštine grada Veljka Negovanovića (SPS). Sednica, kojom je trebalo da predsedava lider Dveri Boško Obradović, inicijator...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.