Netanjahu naredio prekid konakta sa Palestincima

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu naredio prekid konakta sa Palestincima

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu naredio je u sredu svojim ministrima da prekinu sve pregovore i kontakte s palestinskim kolegama, izjavio je jedan izraelski zvaničnik. To je poslednji u nizu udaraca mirovnim pregovorima o Bliskom istoku, koji se održavaju uz posredovanje SAD.

Sa Palestincima više nema priče, naredio premijer Izraela

 

Prema Netanjahuovom naređenju, izraelski ministri i državni sekretari više neće smeti da se sreću sa Palestinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pregovaračima, ali će kontaki na nižim nivoima ostati, rekao je zvaničnik koji ne zeli da mu se objavi ime.

 

On je rekao da će šefica pregovarača Izraela, Cipi Livni, biti izuzeta od Netanjahuovog naređenja što ukazuje da današnja odluka neće zaustaviti mirovne pregovore.

 

I portparol palestinske vlade Ihab Bsaiso ocenio je da ta mera "neće uticati na svakodnevni život i vladine poslove", pošto su kontakti dve strane na visokom nivou "ionako retki".

 

Netanjahuova naredba je odmazda za zahtev Palestinske samouprave da postane članica specijalizovanih agencija UN, što Izrael smatra kršenjem obaveza iz mirovnih pregovora.

 

Palestinski predsednik Mahmud Abas je u Kairu uspeo da obezbedi političku podršku i obnavljanje finansijske pomoći arapskih zemalja njegovoj vladi od 100 miliona dolara mesečno.

 

"Izrael ne poštuje međunarodno pravo. Oni smatraju da su iznad prava", rekao je u Kairu generalni sekretar Arapske lige Nabil Elarabi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Netanijahu: Prekid kontakata s Palestincima

Izvor: RTS, 09.Apr.2014

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu naredio je svojim ministrima da prekinu sve pregovore i kontakte s palestinskim kolegama, izjavio jedan izraelski zvaničnik. ..Netanijahuovo naređenje je poslednji u nizu udaraca mirovnim pregovorima o Bliskom istoku, koji se održavaju uz posredovanje SAD, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.