Netanijahu i Bajden: Prvi telefonski razgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2021, 00:39

Netanijahu i Bajden: Prvi telefonski razgovor

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i američki predsednik Džo Bajden održali su danas dugo očekivani prvi telefonski razgovor, koji je trajao oko sat vremena i odnosio se na nastavak mirovnih sporazuma, iransku pretnju i izazove u regionu.

Sagovornici su se složili nastave razgovore, navodi se u saopštenju iz kabineta izraelskog premijera, koje prenosi Rojters.

Dvojica lidera pomenula su svoje dugogodišnje lične veze i poručila da će zajedno raditi na daljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jačanju bliskih odnosa između dve zemlje.

Bilo je spekulacija da Bajden nije krio nezadovoljstvo zbog bliskih veza konzervativnog Netanijahua sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je, inače, pozvao desničarskog lidera dva dana nakon inauguracije 2017. godine, navodi Rojters.

Bajden je razgovarao sa desetak svetskih lidera od stupanja na dužnost 20. januara, a Bela kuća je saopštila da će Netanijahu biti prvi lider na Bliskom istoku kojeg će pozvati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden razgovarao sa Netanjahuom

Izvor: B92, 18.Feb.2021

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i predsednik SAD Džo Bajden održali su danas dugo očekivani prvi telefonski razgovor, koji je trajao oko sat vremena...On se odnosio na nastavak mirovnih sporazuma, iransku pretnju i izazove u regionu...Sagovornici su se složili nastave razgovore, navodi se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.