Netanijahu: Znam Trampa, biće na strani jevrejske države

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Znam Trampa, biće na strani jevrejske države

Jerusalim -- Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da pruži veću podršku Izraelu.

Netanijahu je Trampu poručio da želi da sarađuje s njim na poništavanju iranskog nuklearnog sporazuma.

Prema njegovim rečima, postoji više načina da se poništi sporazum izmedju Irana i svetskih sila, koji je postignut 2015. godine, preneo je AP.

"Imam oko pet stvari na umu", rekao je Netanijahu, ali je odbio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome detaljnije govori u intervjuu za Si-Bi-ES, koji će kasnije danas biti emitovan u potpunosti.

Izraelski premijer kaže da "zna" Trampa i da novoizabrani američki predsednik ima blagonaklona osećanja prema jevrejskoj državi i narodu.

Tramp je tokom predizborne kampanje govorio da je sporazum sa Iranom katastrofalan i da će kao prioritet postaviti njegovo ponišstavanje.

Iran i svetske sile postigli su sporazum, prema kome će toj zemlji biti ukinute medjunarodne sankcije u zamenu za ograničavanje nuklearnog programa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanijahu pozvao Trampa na poništenje sporazuma s Iranom

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2016, 00:08

zraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je danas novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da pruži veću podršku Izraelu i poručio da želi da sarađuje s njim na poništavanju iranskog nuklearnog sporazuma...Prema njegovim rečima, postoji više načina da se poništi sporazum između Irana...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.