Nestalo više osoba kod Dubrovnika

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 11:48

Nestalo više osoba kod Dubrovnika

Kod Dubrovnika je nestalo više osoba koje su bile na kajacima, kada je juče popodne zbog jake bure došlo do prevrtanja kajaka.

Kako prenosi Indeks, potraga za nestalim kajakašima je obustavljena i oni su svi pronađeni.

Prvog dana je spaseno devet osoba, a nastavljena je potraga za još najmanje dvoje.

U još jednoj akciji spasavanja ugroženih na moru učestvovao je Dubrovčanin Dominko Radić.

"Dobio sam dojavu, izašao sam sa Lokruma, video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri-pet prevrnutih kajaka. Plutale su lične stvari i dokumenti. More je prelazilo preko mog čamca, talasi su tako visoki, udari i do 80 kilometara na sat. .

Radić je rekao da je spasao dvojicu, koji, međutim, ništa ne govore, jer su u šoku.

"Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju", kaže Radić za Dubrovački vijesnik.

Naveo je i da vlasnici kajaka kontradiktorno govore koliko im fali ljudi.

"Policija s jednim i drugim gliserom je intervenirala, ja više nisam mogao izdržati zbog talasa koji mi se prelivaju preko barke. Navodno je brod Galešnik spasio četvoricu", dodao je Dominko.

Navodno je među izletnicima s kajacima bilo i dete koje je spašeno. Doznaje se kako je Radić spasio dvoje najverovatnije nemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četvoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.