Nerešen status veroučitelja - dve decenije rade na određeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 12:14

Nerešen status veroučitelja - dve decenije rade na određeno

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) apelovala je danas na ministra prosvete Branka Ružića da se reši status veroučitelja u školama i pokrene proces njihovog primanja na neodređeno vreme.

Oni su, povodom Svetog Save - školske slave, 27. januara, naveli da već 20 godina veroučitelji rade na određeno vreme, iako je predmet školske 2003/2004. godine postao obavezan izborni.

"Ako je predmet uveden i do sada opstao u našim školama, ako je neko procenjivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da treba da ostane tu gde je, apelujemo na Branka Ružića da pokrene proces primanja veroučitelja na neodređeno vreme", navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica USPRS-a Jasna Janković.

Napominju da veroučitelji žive u velikoj neizvesnosti, da su isuviše dugo trpeli, da ne mogu da zbrinu svoje porodice, podignu kredite i žive koliko-toliko zaštićeni od svakojakih ucena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.