Neredi na ulicama Grenobla

Izvor: RTS, 17.Jul.2010, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi na ulicama Grenobla

Posle ubistva jednog muškarca, na koga je policija pucala dok je bežao posle pljačke kazina, na ulicama Grenobla izbili masovni neredi u kojima je zapaljeno više od 30 automobila.

U francuskom gradu Grenoblu noćas su izbili neredi na protestima zbog ubistva jednog muškarca, na koga je policija pucala dok je bežao posle pljačke kazina.

Neredi su počeli oko ponoći i nastavili se tokom čitave noći u siromašnoj četvrti Vijnev, odakle je ubijeni mladić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Policija je saopštila da je intervenisala pošto su stanovnici te četvrti zaustavili jedan tramvaj zapalivši prethodno vatru na šinama, da bi zatim vozilo zasuli kamenicama.

U neredima je zapaljeno 30 automobila, a kako je policija saopštila na njene pripadnike je jednom pucano na šta su oni uzvratili vatru.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama. Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bris Ortefe trebalo bi da danas otputuje u Grenobl kako bi se upoznao sa situacijom.

Dvojica naoružanih muškaraca opljačkala su u petak ujutro jedan kazino u susednom mestu Urjaž-le-Ben, odnevši izmedju 20.000 i 40.000 evra.

Policija je krenula u poteru za pljačkašima, koji su pucali ranivši jednog policajca.

U razmeni vatre ubijen je jedan od pljačkaša, dok je drugi pobegao u četvrt Vijnev, koju su policijski helikopteri veći deo noći nadletali u pokušaju da osumnjičenog pronađu.

U neredima koji su izbili širom Francuske krajem 2005. godine, nakon što su dvojica tinejdžera ubijena bežeći od policije, zapaljeno je oko 300 zgrada i 10.000 automobila, dok je 130 policajaca i učesnika protesta povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.