Neredi na Poljudu

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi na Poljudu

Dvanaest navijača privedeno zbog izazivanja incidenata na prijateljskoj fudbalskoj utakmici splitskog "Hajduka" i "Željezničara" iz Sarajeva odigranoj na stadionu "Poljud". Utakmica odigrana povodom proslave "Hajduka".

Zbog nereda na stadionu fudbalskog kluba "Hajduk" iz Splita policija je privela 12 navijača tog kluba i fudbalskog kluba "Željezničar" iz Sarajeva, saznaje agencija Hina u splitskoj policiji.

Na gradskom stadionu "Poljud" u subotu je povodom proslave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rođendana Hajduka odigrana prijateljska utakmica sa Željezničarom iz Sarajeva na kojoj je bilo oko 6.500 gledalaca.

Na južnoj tribini, gde su bili smešteni gostujući navijači, jedan navijač iz Sarajeva zapalio je "bengalsku vatru", kada ga je policija izvukla iz veće grupe navijača Željezničara pokušavajući da ga spreči u tome.

Pružajući otpor, jedan od gostujućih navijača je policajca udario nogom u glavu i lakše ga povredio.

Policija je privela još trojicu gostujućih navijača za koje sumnjaju da su učestvovali u napadu na njihovog kolegu, kao i osam navijača Hajduka koji su remetili javni red i mir.

Kod Sinja napadnuti navijači Željezničara

Na putu na sinjskom području na predelu Jabuka, četiri nepoznate muške osobe u vozilu austrijskih registracija presreli su vozilo bosanskohercegovačkih registracija u kojem su bile četiri osobe, saopštili su iz Policijske Uprave splitsko - dalmatinske županije.

Muškarci koji su oko vrata nosili šalove "Hajduka" s palicama su razbili vetrobransko i bočna stakla na vozilu BiH registracija u kojem su bili navijači "Željezničara". Vozač je pobegao i prijavio slučaj policiji.

U njegovom je vozilu po dolasku policije pronađena je palica, za koje je rekao da su u auto stavili napadači.

U policiji kažu  da su se navijači "Željezničara" nasvoju ruku udaljili od kolone koju je čuvala policija. U ovom incidentu nema ozleđenih i oštećeni nisu želeli podneti krivičnu prijavu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.