Neophodno trajno rešenje izbegličkih pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodno trajno rešenje izbegličkih pitanja

BEOGRAD - Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji pozvala je danas, povodom 20. juna, Svetskog dana izbeglica, vlade Srbije i Hrvatske da se aktivnije uključe u trajno rešavanje izbegličkih pitanja.

Države u regionu moraju da menjaju pristup, da vode aktivniju politiku i definišu novu strategiju za rešavanje izbegličkih pitanja i zajedno traže rešenja, istakla je ta organizacija u saopštenju za javnost.

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji, koja okuplja 46 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbegličkih udruženja, ocenila je da je potrebno i da se same izbeglice više uključe u rešavanje svojih pitanja.

Vladama Srbije i Hrvatske ta organizacija je predložila da formiraju zajedničku radnu grupu koja bi konkretno i vremenski oročeno radila na rešavanju problema a da njeni rezultati prerastu u bilateralni sporazum o imovinsko-pravnim odnosima dve zemlje.

Predloženo je da Srbija i Hrvatska obezbede sredstva u budžetima, a da nadzorno telo za praćenje aktivnosti na trajnim rešenjima, jednom godišnje o tome obaveštava vlade dve zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlade pozvane da rešavaju probleme izbeglica

Izvor: S media, 19.Jun.2009

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji pozvala je danas, povodom 20. juna, Svetskog dana izbeglica, Vlade Srbije i Hrvatske da se aktivnije uključe u trajno rešavanje izbegličkih pitanja. ..Države u regionu moraju da menjaju pristup, da vode aktivniju politiku i definišu novu strategiju za rešavanje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.