Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivani pad industrijske proizvodnje u Nemačkoj

Industrijska proizvodnja u Nemačkoj neočekivano je pala u junu za 1,4 odsto, zbog slabijih rezultata u građevinskom i mašinskom sektoru i državnih praznika, kao i većeg pada izvoza, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije.

Najjača evropska ekonomija je u junu zabeležila pad o 1,4 odsto, u odnosu na prethodni mesec, iako su ekonomisti predviđali rast od 0,3 odsto.

U izveštaju Federalne kancelarije za statistiku navedeno je da je izvoz opao za jedan odsto, više nego očekivanih 0,3 odsto, dok je uvoz bio 0,5 odsto manji.

Trgovinski suficit je sa 22,8 milijardi evra u maju opao na 22 milijarde.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pad industrijske proizvodnje u Njemačkoj

Izvor: Capital.ba, 07.Avg.2015

BERLIN, Industrijska proizvodnja u Njemačkoj neočekivano je pala u junu za 1,4 odsto, zbog slabijih rezultata u građevinskom i mašinskom sektoru i državnih praznika. Jedan od razloga je i veći pad izvoza, saopštilo je Ministarstvo ekonomije. Najjača evropska ekonomija je u junu zabilježila...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.