Nenadu Stojmenoviću nagrada Miloš Žutić

Izvor: RTS, 18.Mar.2013, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenadu Stojmenoviću nagrada "Miloš Žutić"

Glumac Nenad Stojmenović dobitnik ovogodišnje nagrade "Miloš Žutić", koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije. Stojmenović je nagrađen za tumačenje dva lika - Ivana Pavloviča Šatova u predstavi "Zli dusi" i Džona Vortinga u predstavi "Važno je zvati se Ernest".

Nagrada ''Miloš Žutić'', koju svake godine dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, ove godine pripala je Nenadu Stojmenoviću.

Stojmenović je nagrađen za tumačenje dva lika - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivana Pavloviča Šatova u predstavi "Zli dusi" F.M. Dostojevskog, u režiji Tanje Mandić Rigonat, kao i Džona Vortinga u predstavi "Važno je zvati se Ernest" Oskara Vajlda, u režiji Nikole Zavišića. Obe predstave su produkcija Narodnog pozorišta u Beogradu.

Stojmenović je 18. laureat priznanja koje nosi ime jednog od bardova srpskog glumišta Miloša Žutića.

U konkurenciji je ovoga puta bilo 15 glumačkih ostvarenja izvedenih u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2011. do 30. juna 2012. godine.

Odluku je doneo žiri čija je predsednica glumica Vanja Ejdus, a članovi Svetozar Cvetković (prethodni laureat), dramaturg Slavko Milanović i reditelji Đurđja Tešić i Goran Cvetković.

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Svečano uručenje biće u Narodnom pozorištu, a datum će biti određen naknadno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.