Izvor: Mondo, 27.Apr.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemojte terati 720 konja bez iskustva i "uzdi"

Pogledajte kako izgleda ubrzanje od "nule" do neželjenog susreta od pola miliona dolara



Izvor: YouTube/markus rayna cars KSA

Jedan tinejdžer bez dozvole i iskustva je hteo da proba kakav je osećaj zgaziti moćni "meklaren 720S" i to sa isključenim sistemom elektronske stabilnosti. 

Kao što se može videti na snimku, mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vozač je ubrzo nakon polaska izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo sa puta i zakucao se u parkirani, ni manje ni više, "audi R8".

"Meklaren 720S" je jedan od najmoćnijih sportskih automobila na tržištu. Njegov V8 motor je jedan jačih osmocilindraša na tržištu. Zapremine je četiri litra razvija 720 "konja" i ima obrtni moment od impresivnih 770 Nm. Do "stotke" mu treba 2,9 sekundi, a do 200 km/h, pod uslovom da se ne ispreči "R8" – 7,8 sekundi.

Uživajte u slikama celog "meklarena 720S":

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.