Nemojte puniti bateriju telefona noću!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemojte puniti bateriju telefona noću!

Ekipa naučnika sa Battery University ima iznenađujuće poruke za sve nas koji redovno noću punimo telefone, računare i sve što ima bateriju…

Visoko stresno stanje u kojem se baterija nalazi može izazvati hemijsku reakciju koja može da našteti bateriji, poručuju naučnici Battery University i podvlače da se upravo to dešava kad se baterija puni celu noć. Kako piše portal Metro, naučnici poručuju da je najbolje bateriju ne puniti do kraja. Da bi se produžio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << životni vek baterije Litijum-Jon tipa potrebno ih je puniti u više kraćih intervala.

Punite svoj telefon potpuno pogrešno, evo dokaza!

Poenta je puniti bateriju kad stignete, ne puniti je do kraja i ne ostavljati je na punjaču kad se potpuno napuni (zbog bezbednosti od požara, ali i da bi se produžio radni vek baterije). Sve o punjenju i pravilima pročitajte u studiji OVDE.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.