Nemcima se, ipak, isplati jugoistočna Evropa

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcima se, ipak, isplati jugoistočna Evropa

Najpovoljnije destinacije za milione Nemaca, u jeku globalne ekonomske recesije, nalaze se na istoku i jugoistoku Evrope. Najpovoljnija destinacija, susedna Poljska.

Za građane Nemačke najpovoljnije je da godišnji odmor 2009. godine provedu u nekoj od zemalja istočne i jugoistočne Evrope.

Udruženje nemačkih banaka objavilo je danas poređenje cena u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama iz kojeg proističe da je za Nemce najpovoljniji odmor u Poljskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema istraživanjima, u Poljskoj, nemački turisti prosečno plađaju jedan evro za robu i usluge koje u Nemačkoj koštaju 1,32 evra.

Potom dolazi Mađarska, gde jedan evro ima kupovnu moć od 1,17 evra.

Potom slede Bugarska i Hrvatska sa 1,09 i 1,08 evra, a sličan odnos važi i za Sjedinjene Američke Države.

Najnepovoljniji odmor za Nemce je u Danskoj, gde turisti jednim evrom plaćaju za robu i usluge koji u Nemačkoj staju samo 78 centi.

Samo malo bolje je u Švajcarskoj i Francuskoj, gde se za jedan evro dobija ono što u Nemačkoj košta 0,84 odnosno 0,87 evra.

U Italiji, koja je posle Španije najomljeniji turističke destinacije milionima Nemaca, jedan evro "vredi" 89 centi.

U Španiji, Grčkoj i Portugalu je kupovna moć evra skoro ista kao u Nemačkoj.

Nemci na putovanja troše godišnje 40 milijardi evra. Ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da i usred najteže posleratne ekonomske krize 64,5 odsto građana i za 2009. godinu planira najmanje jedno putovanje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.