Nemci na biralištima, izborno veče u Tanjugu

Izvor: Blic, 22.Sep.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci na biralištima, izborno veče u Tanjugu

Novinska agencija Tanjug danas organizuje izborno veče povodom parlamentarnih izbora u Nemačkoj.

Na panelu "Prognoze i očekivanja" učestvovaće ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm, direktor Fondacije Konrad Adenauer Henri Bone, direktor Fridrih-Nojman fondacije Šarl di Vinaž i direktor Fondacije Fridrih Ebert Mihael Erke.

Učestvovaće i direktor fondacije Roza Luksemburg Boris Kanclajter, direktor Delegacije Nemačke privrede u Srbiji Martin Knap dok će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se sa atmosferom na biralištima, prvim rezultatima i procenama uključiti urednik Radija Dojče vele Dragoslav Dedović.

Potom sledi panel "Ishod izbora i politika Nemačke prema EU, regionu i Srbiji", uz uključenje Dedovića, sa prvim komentarima političara, analitičara i medija u Nemačkoj, dok je za 19.40 sati planirana završna reč panelista.

U Nemačkoj se danas održavaju parlamentarni izbori, na kojima pravo glasa ima skoro 62 miliona birača koji će, u trci, u kojoj kancelar Angela Merkel važi za favorita, a njeni demohrišćani za najjaču političku opciju, moći da biraju izmedju 34 partije, koliko je prijavilo svoje učešće na ovim izborima za 18. saziv Bundestaga.

Nemački političari se bore za glasove neodlučnih birača, a odlučujuće pitanje bi, kažu, analitičari, moglo biti da li će "Alternativa za Nemačku" (AfD), evroskeptički raspoložena partija koja se zalaže za ukidanje i evra i povratak nemačke marke, moći da udje u Bundestag.

Poslednje ankete, medjutim, pokazuju da neće uspeti da predju cenzus od pet odsto osvojenih glasova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Henri Bone: Srbija na dobrom putu

Izvor: Blic, 22.Sep.2013

Henri Bone, direktor Fondacije Konrad Adenauer, ocenio je danas da je Srbija na dobrom putu da joj na samitu Evropske unije u decembru bude potvrđen zvaničan početak pristupnih pregovora sa EU...Kometarišući nedavne poruke nemačkih parlamentaraca da Srbija još nije spremna za otvaranje pregovora,...

Nastavak na Blic...

ERKE: Nemačkoj vladi Srbija gora od Sirije!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Sep.2013

Direktor Fondacije Fridrih Ebert rekao je da postoji "fiksacija" nemačke politike prema Srbiji koja povezana sa prošlošću Nemačke, a ne toliko sa samom Srbijom

Nastavak na Telegraf.rs...

Konferencija alumnista Fondacije dr Zoran Đinđić

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Sep.2013, 13:13

26-29. septembar 2013, Fondacija dr Zoran Đindjić, Beograd, Subotica - . Fondacija dr Zoran Đindjić organizuje povodom desetogodišnjice programa "Stipendije nemačke privrede dr Zoran Đindjić" šestu konferenciju alumnista od 26. do 29. septembra u Beogradu i Subotici. Svečano otvaranje je u...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.