Nemci častili pomagača napada na Kule bliznakinje

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci "častili" pomagača napada na "Kule bliznakinje"

Marokanac Munir el Motasak je deportovan u oktobru, malo pre odsluženja 15-godišnje kazne koja mu je izrečena kao članu terorističke organizacije i saučesniku u ubistvu.    

Nemački tužioci istražuju kako je Marokancu osuđenom za pružanje pomoći pilotima ubicama, koji su 2001. godine izvršili napad na američke "Kule bliznakinje", na njegov zamrznuti "zatvorski račun" navodno uplaćeno 7.000 evra pre nego što je deportovan u svoju zemlju.

Marokanac Munir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << el Motasak je deportovan u oktobru, malo pre odsluženja 15-godišnje kazne koja mu je izrečena kao članu terorističke organizacije i saučesniku u ubistvu.  

Istraga hamburškog tužilaštva se fokusirala na navodnu uplatu na njegov "zatvorski račun", što je račun na kom zatvorenici drže novac zarađen za vreme izdržavanja kazne.

Novac se predaje osuđenicima na dan njihovog puštanja, ali je el Motasakuu, kao osuđenom za terorizam imovina zamrznuta, pa je nejasno kako je uopšte novac mogao da bude uplaćen.

Portparol nemačkog tužilaštva Nana Frombah je izjavila da postoji sumnja da je došlo do kršenja nemačkog zakona o spoljnoj trgovini, i da je plaćanje pratila žalba Centralne banke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.