Nemci ZABRANILI MUSLIMANIMA da nose BURKE na poslu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2017, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci ZABRANILI MUSLIMANIMA da nose BURKE na poslu!

Zabrana se odnosi i na vojnike. Desničarske stranke su tražile potpunu zabranu burki na javnim mestima

 Nemački poslanici usvojili su zabranu da državni službenici na poslu nose velove koji prekrivaju celo lice.

Zakon koji je predložila vlada usvojen je u četvrtak kasno uveče u donjem domu parlamenta, a treba da ga potvrdi i gornji dom.

Zakon su prošle godine predložili bezbednosni zvaničnici iz vladajuće koalicije, smatrajući da nošenje burki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i drugih velova koji prekrivaju celo lice u državnim školama, sudovima i u drugim situacijama kompromituje neutralnost državnih službenika i da je u mnogim slučajevima važno da njihov identitet bude poznat.

. U Nemačku je tokom poslednje dve godine ušlo više od milion imigranata, uglavnom sa Bliskog istoka. Teroristički napadi u Berlinu i Minhenu dodatno su okrenuli javnost protiv migranata, i politike otvorenih vrata koju sprovodi kancelarka Angela Merkel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nova pravila oblačenja za državne službenike u Nemačkoj: Stop burkama

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2017

Zabrana se odnosi i na vojnike. Desničarske stranke su tražile potpunu zabranu burki na javnim mestima..Nemački poslanici usvojili su zabranu da državni službenici na poslu nose velove koji prekrivaju celo lice...Zakon koji je predložila vlada usvojen je u četvrtak kasno uveče u donjem domu parlamenta,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.