Nemačka se neće mešati u dijalog Beograda i Prištine

Izvor: B92, 03.Nov.2020, 13:09

"Nemačka se neće mešati u dijalog Beograda i Prištine"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da mu je ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib rekao da će Berlin prepustiti Beogradu i Prištini da se dogovore.

Kako je rekao, Nemačka će podržati svaki dogovor o kosovskom pitanju.

Lončar je, nakon primopredaje pet respiratora, koji su donacija nemačke ambasade, rekao novinarima da je pitao ambasadora Šiba kada naša zemlja može očekivati jaču podršku na putu ka EU, kao i kakav je odnos Nemačke po pitanju dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda i Prištine.

"Rekao je da će Nemačka prepustiti Beogradu i Prištini da se dogovore i da će podržati svaki dogovor", rekao je Lončar.

On je zahvalio Šibu na tom stavu i dodao da građani Srbije treba da shvate da smo "mi kovači svoje sudbine" i da mi donosimo odluke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lončar o dijalogu Beograda i Prištine: "Nemačka će podržati svaki dogovor o kosovskom pitanju"

Izvor: Blic, 03.Nov.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da mu je ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib rekao da će Berlin prepustiti Beogradu i Prištini da se dogovore i da će podržati svaki dogovor o kosovskom pitanju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.