Nemačka rasporedila trupe: Planiraju i pojačanje

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 20:38

Nemačka rasporedila trupe: Planiraju i pojačanje

Nemačka je prvi put posle 10 godina rasporedila trupe u okviru EUFOR-ove mirovne misije u BiH Altea.

Danas su prvi nemački vojnici koje su se vratili u BiH dočekani na ceremoniji u sarajevskom sedištu snaga EUFOR-a kojom je označen početak njihove misije, rekao je portparol nemačke vojske, preneo je Rojters.

Nemačka će do sredine septembra rasporediti oko 30 vojnika u Bosnu, pridružujući se snagama koje je napustila krajem 2012. godine.

Trenutni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mandat EUFOR-a ističe u novembru, a na Savetu bezbednosti UN je da odluči o produženju za još godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SVEČANO DOČEKANI U SARAJEVU: Nemačka posle 10 godina rasporedila svoje vojnike u Bosni

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2022

Danas je označen početak njihove misije..Nemačka je prvi put posle 10 godina rasporedila trupe u okviru EUFOR-ove mirovne misije u BiH Altea. Danas su prvi nemački vojnici koji su se vratili u BiH dočekani na ceremoniji u sarajevskom sedištu snaga EUFOR-a kojom je označen početak njihove misije,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.