Nemačka pomoć Srbiji

Izvor: RTS, 18.Okt.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka pomoć Srbiji

Potpisan protokol o pomoći Nemačke Srbiji od 81 miliona evra. Sredstva namenjena projektima u energetici i infrastrukturi, kao i razvoju demokratije i unapređenju administracije.

Nemačka je potpisivanjen Protokola o razvojnoj saradnji u 2012. godini, Srbiji odobrila 81 milion evra za projekte u oblasti energetike, infrastrukture i razvoja demokratije unapređenja javne administracije.

Protokol su u Vladi Srbije potpisali direktor vladine Kancelarije za evrointegracije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milan Pajević i načelnik Odseka za saradnju sa Jugoistočnom Evropom i Kavkazom nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Leo Krojc.

Pajević je, posle potpisivanja protokola, podsetio da je dosadašnja nemačka razvojna pomoć Srbiji, ne računajući najnovija odobrena sredstva, iznosila oko 1,2 milijarde evra.

"Najsrdačnije zahvaljujem nemačkoj vladi i narodu na pomoći i podršci koju nam je do sada ukazivala i nadamo se da će se tako nastaviti i u narednom periodu", rekao je Pajević.

Krojc je istakao da je danas potpisani protokol kvalitetna osnova za nastavak saradnje sa novom Vladom Srbije.

"Razmarali smo teške i složene teme, ovde se radi o značajnom obimu pomoći Srbiji. Vrlo sam zahvalan na otvorenosti i jasnoći sa kojom je gospodin Pajević rukovodio srpskom delegacijom", rekao je Krojc.

Ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, koji je podsetio da je njegova država od 2000. godine najveći davalac razvojne pomoći Srbiji, i da je Srbija među deset najvećih primalaca nemačke pomoći.

"Nemačka je veoma zainteresovana da Srbija što pre postane članica EU, nadamo se da će joj danas odobrena sredstva pomoći na putu ka Evropi", poručio je ambasador Vilhelm.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.