Nemačka: Više novca za bezbednost i špijunažu

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Više novca za bezbednost i špijunažu

Berlin -- Nemački poslanici su se složili da treba izdvojiti više novca za bezbednost zemlje i špijunske agencije, objavio je nemački "Velt".

Nacrt budžeta predstavlja odgovor na rastuće bezbednosne pretnje i priliv stortina hioljada migranata poslednjih godina, napominje AP.

List navodi da paket mera koji je usvojio parlamentarni odbor za budžet predviđa da u narednim godinama bude otvoreno 4.300 novih radnih mesta u policiji i bezbednosnim službama do 2020.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predviđeno je i da osoblje nove agencije koja će biti zadužena za dešifrovanje zaštićenih poruka bude udvostručen na 120.

Više novca će biti potrošena i na programe za civilnu zašitu i migrante, preneo je AP.

Dodatna sredstva u iznosu od 1,1 milijarde evra biće sledeće godine utrošeno sledeće godine na humanitarnu pomoć i programe namenjene rešavanju uzroka migracija.

AP podseća da Nemačka očekuje da će potrošiti 22 milijarde evra na stotine hiljada azilanata koji su proteklih godina stigli u tu zemlju.

Parlamentarni odbor je, pored toga, pristao da se odvoji dodatnih 40 miliona evra na program pomoći osobama kojima je odbijen zahtev za azil.

"Zidojče cajtung" piše da će nemačka špijunska agencija BND dobiti sopstveni satelit.

BND se dosad oslanjala na satelitske snimke nemačke vojske ili obaveštajnih agencija saveznika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka: Više novca za špijunažu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2016

Nemački poslanici su se složili da treba izdvojiti više novca za bezbednost zemlje i špijunske agencije, objavio je danas nemački "Velt"...Nacrt budžeta predstavlja odgovor na rastuće bezbednosne pretnje i priliv stotina hiljada migranata poslednjih godina, napominje AP...List navodi da paket...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.