Nemačka: Pod istragom služba za borbu protiv pranja novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2021, 13:17

Nemačka: Pod istragom služba za borbu protiv pranja novca

Nemačko tužilaštvo saopštilo je danas da je zaplenilo dokumentaciju u ministarstvima finansija i pravosuđa u okviru istrage o mogućem ometanju pravde od strane vladine agencije koja je odgovorna za sprečavanje pranja novca.

Kako je navedeno iz tužilaštva, od 2020.godine traje istraga Carinskog odeljenja za borbu protiv pranja novca (FIU) ,pošto ta agencija nije prosledila izveštaje banaka o mogućem pranju novca policiji i pravosuđu, prenosi Rojters.

Istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pokrenuta nakon što je banka prijavila FIU sumnjive isplate Africi u iznosu većem od milion evra, za koje je posumnjala da bi mogle biti povezane sa trgovinom oružjem i drogama ili finansiranjem terorizma.

FIU je primila k znanju izveštaj, ali ga nije prosledila policiji i pravosuđu.

Tužilaštvo je navelo da takođe razmatra činjenicu da su otkako je FIU preuzela poslove sprečavanja pranja novca 2017. godine, izveštaji o sumnjivim aktivnostima drastično opali.

Utvrđeno je da je dosadašnja istraga FIU otkrila da je postojala opsežna komunikacija sa ministarstvima koja su pretresana danas, sa ciljem da zaplenjena dokumentacija ukaže u kojoj meri su službenici u ministarstvima bili uključeni u odluke ove vladine agencije.

FIU je deo nemačke Savezne uprave carina, koju kontroliše ministarstvo finansija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pod istragom služba za borbu protiv pranja novca u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2021

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je zaplenilo dokumentaciju u ministarstvima finansija i pravosuđa u okviru istrage o mogućem ometanju pravde od strane vladine agencije za sprečavanje pranja novca.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.