Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Kako zaštititi decu od roditelja?

BERLIN - U Limburgu, u nemačkoj pokrajini Hesen, jedan 28-godišnji otac je, kako se pretpostavlja, ubio danas svoje dvoje dece, a zatim izvršio samoubistvo vešanjem, javljaju nemački mediji.

''Istraga polazi od toga da je on ubio decu. Tragedija se, kako se pretpostavlja, dogodila u okviru svađe roditelja zbog razvoda'', javljaju mediji, navodeći da je majka pronašla u krevetićima dvoje mrtve dece - dvogodišnju kćerku i četvorogodišnjeg sina - a zatim pozvala policiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U trenutku tragedije, majka, prema navodima Državnog tužilaštva Limburga, nije bila u kući.

''Za sada nema dokaza o mogućoj umešanosti treće osobe, osim oca'', rekao je jedan portparol policije u Limburgu, povodom ove porodične tragedije.

Kako zaštiti decu i to od spostvenih roditelja, jedan je od ozbiljnih problema s kojim se bori nemačko društvo, pogođeno u poslednje vreme tužnim sudbinama dece.

U Štutgardu majka stavila dete u zamrzivač

U nizu strašnih vesti koje su pogodile Nemačku o nastradaloj deci - iz različitih motiva - i to od ruke sopstvenih roditelja, posebno potresna je bila vest iz okoline Štutgarta gde je, krajem maja, jedna majka stavila svoje živo novorođenče u zamrzivač.

Majka je bila mišljenja da je dete već mrtvo, saopštila je nemačka policija.

Pre nekoliko dana je jedan 29-godišnji Nemac uhapšen zbog nanošenja teških telesnih povreda svojoj tromesečnoj devojčici.

Nemac, rođen u Letoniji, uhapšen je na svom radnom mestu u Darmštatu zbog sumnji da jednu od svojih tromesečnih bliznakinja premlatio, ''jer je stalno plakala''.

Dete je doživelo potres mozga i ima polomljenja rebra, javili su nemački mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otac ubio dvoje dece pa izvršio samoubistvo

Izvor: Blic, 16.Jun.2008

U Limburgu, u nemačkoj pokrajini Hesen, jedan 28-godišnji otac je, kako se pretpostavlja, ubio danas svoje dvoje dece, a zatim izvršio samoubistvo vešanjem, javljaju nemački mediji.....''Istraga polazi od toga da je on ubio decu. Tragedija se, kako se pretpostavlja, dogodila u okviru svađe roditelja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.